Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 253MUTFAK AKIMLARI2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste modern mutfak akımlarını öğretmek amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Yeni mutfak akımlarını (organik tarım, fast food, slow food, füzyon mutfak, sürdürülebilir yeşil restoranlar, yenilebilir çiçekler ve böcekler, sokak lezzetleri, akdeniz mutfağı, moleküler gastronomi, doğal gıda- sürdürülebilir mutfak, gastroturizmi vb.) öğrenmek ve yeni reçeteler ortaya çıkarmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mutfak akımının tanımını, mutfak akımlarının oluşumunu ve çeşitlerini öğrenir.
2Geçmişte ve günümüzde etkili olan mutfak akımlarını ayırt eder ve analiz eder.
3Organik Tarım, Fast Food, Slow Food, Füzyon Mutfak, Sürdürülebilir Yeşil Restoranlar, Yenilebilir Çiçekler ve Böcekler, Sokak Lezzetleri, Akdeniz Mutfağı, Moleküler Gastronomi, Doğal Gıda- Sürdürülebilir Mutfak, Gastroturizmi vb. konularda bilgi sahibi olur
4Yeni bir mutfak akımı tasarlama becerisine sahip olur

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)326
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 253 MUTFAK AKIMLARI 2 + 0 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu derste modern mutfak akımlarını öğretmek amaçlanmaktadır
İçerik Yeni mutfak akımlarını (organik tarım, fast food, slow food, füzyon mutfak, sürdürülebilir yeşil restoranlar, yenilebilir çiçekler ve böcekler, sokak lezzetleri, akdeniz mutfağı, moleküler gastronomi, doğal gıda- sürdürülebilir mutfak, gastroturizmi vb.) öğrenmek ve yeni reçeteler ortaya çıkarmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yenilikçi Mutfak Akımlarının Tanımlanması
2 Rafine mutfak
3 NOUVELLE CUISINE (YENİ MUTFAK AKIMI)
4 Fastfood akımı
5 KOYU RENK MUTFAK AKIMI
6 Füzyon Mutfağı
7 Moleküler mutfak akımı 1
8 Moleküler mutfak akımı 2
9 Popüler Catering
10 Slow Food Akımı
11 Vejetaryenlik ve vejetaryen mutfağı
12 NÖROGASTRONOMİ akımı
13 Yeni pişirme teknikleri
14 Yenilikçi Reçete Uygulamaları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları