Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 252GASTRONOMİ TARİHİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gastronomi tarihini ve yemek tarihini öğretmek.
Ders İçeriği İnsanlığın başlangıcından günümüze kadar geçen sürede yemek tarihinin gelişimi ve günümüz mutfak anlayışına yansımaları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Yemek tarihinin anlatıldığı bu derste öğrenciler, becerinin, yaratıcılığın ve fevkalade insan davranışının hikayelerini öğrenecek ve tarihsel süreçteki tüm yaklaşımların farkında olacaklardır.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler236
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 252 GASTRONOMİ TARİHİ 2 + 0 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Gastronomi tarihini ve yemek tarihini öğretmek.
İçerik İnsanlığın başlangıcından günümüze kadar geçen sürede yemek tarihinin gelişimi ve günümüz mutfak anlayışına yansımaları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İlk İnsanlarda Beslenme
2 Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri I
3 Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri Iı
4 MEZOPOTOMYA MUTFAĞI
5 Antik çağ’da yunan mutfak kültürü
6 Antik Mısır Mutfak Kültürü
7 Uzakdoğu Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi
8 Roma mutfak kültürü
9 Ortaçağda Avrupa mutfağı
10 Amerika’nın keşfi ve yeni gıdalar
11 Rönesans mutfağı ve İtalyan Mutfağı
12 Modern çağda Fransız mutfağının gelişimi
13 Endüstri devrimi ve mutfaklara etkisi
14 Yemeklerin hikayeleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları