Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
KMY 230GIDA TEKNOLOJİSİ2 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Besin Maddelerinde Bulunan Su, Lipit, Protein Ve Karbonhidratların Yapılarını Ve Besleyici Fonksiyonlarını Öğretmek
Ders İçeriği Su; sorpsiyon olayı, su tipleri, su aktivitesi ve besin bozulması ve etin su bağlaması. Lipitler; yağ asitleri, gliseritlerin bileşenleri, ester değişimi, fosfolipitler, sabunlaşmayan maddeler, otooksidasyon, ısıtılmış yağlar, lezzet dönüşümleri, yağların hidrojenlenmesi. Proteinler; amino asit bileşimi, proteinlerin sınıflandırılması, proteinlerin yapıları, denaturasyon, hayvansal proteinler, bitkisel proteinler. Karbonhidratlar; monosakkaritler, oligosakkaritler, karamelizasyon, kristalizasyon, polisakkaritler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besin maddesinde bulunan su,lipitler,proteinler ve karbonhidratlarla ilgili temel kavramları öğrenir
2Bu maddelerin besin açısından önemini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler7214
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)188
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)188
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları