Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 108YİYECEK İCECEK SERVİSİ 23 + 22. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
Ders İçeriği Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
2Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
3Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
4Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
5Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
6Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
7Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
8Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
9Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek
10Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmekKonuk hakkında bilgi almak
11Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almakKonuğu karşılamak
12Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
13Memnuniyetini kontrol etmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)10110
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer)14228
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması10110
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2022-2023 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2021-2022 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2020-2021 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2014-2015 Bahar2SİNEM TÜRK ASLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 108 YİYECEK İCECEK SERVİSİ 2 3 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNEM TÜRK ASLAN sturk@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
İçerik Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mutfakta Hijyen Uygulamaları
2 Temel Mutfak Bilgileri
3 Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi
4 Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin ve makarnaların servisi
5 Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi, Tahıllı yemekler
6 Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil yemeklerinin servisi
7 Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi
8 Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi
9 Ana Yemeklerin Servisi- Balık ve su ürünleri yemeklerinin servisi
10 Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi
11 Meyvelerin Servisi
12 Tatlıların servisi-Fondü servisi
13 İçecek Servisi
14 Peynirlerin Servisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları