Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 209GÖSTERİ SERVİSİ 13 + 23. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrenci bu ders ile konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilecektir
Ders İçeriği FLAMBE YAPILACAK ORTAMI PLANLAMAK FLAMBE SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FLAMBE SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Personele flambe eğitimi vermek
2Menüdeki mevcut flambe yemeklerinin siparişlerinin alınmasını sağlamak
3Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak
4Menüdeki mevcut sıcak başlangıçların flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
5Menüdeki mevcut Et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
6Menüdeki mevcut Deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
7Menüdeki mevcut Kümes hayvanlarının flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
8Menüdeki mevcut Meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
9Flambe sonrası flambe arabası ve malzemelerinin mice en placesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
10Föndü yiyeceğinin siparişinin alınmasını sağlamak Föndü araç-gereçlerini hazırlatmak Föndü sipariş sonrası mutfağa bilgi vermek
11Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak Et föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek Deniz ürünleri föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
12Peynir föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
13Çikolata föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
14Föndü sonrası mıce en place malzemelerinin temizliğini yapmak/yaptırmak/takip etmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Ödevler14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)14114
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)2612
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer)14114
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 209 GÖSTERİ SERVİSİ 1 3 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70 (Uygulamalı teorik derslerde devam sağlayan öğrenci tekrar aynı dersi aldığında devam koşulu aranır.)
Amaç Öğrenci bu ders ile konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilecektir
İçerik FLAMBE YAPILACAK ORTAMI PLANLAMAK FLAMBE SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FLAMBE SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Personele flambe eğitimi vermek
2 Menüdeki mevcut flambe yemeklerinin siparişlerinin alınmasını sağlamak
3 Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak
4 Menüdeki mevcut sıcak başlangıçların flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
5 Menüdeki mevcut Et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
6 Menüdeki mevcut Deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
7 Menüdeki mevcut Kümes hayvanlarının flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
8 Menüdeki mevcut Meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
9 Flambe sonrası flambe arabası ve malzemelerinin mice en placesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
10 Föndü yiyeceğinin siparişinin alınmasını sağlamak Föndü araç-gereçlerini hazırlatmak Föndü sipariş sonrası mutfağa bilgi vermek
11 Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak Et föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek Deniz ürünleri föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
12 Peynir föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
13 Çikolata föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
14 Föndü sonrası mıce en place malzemelerinin temizliğini yapmak/yaptırmak/takip etmek
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları