Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 127MUTFAK ÜRÜNLERİ3 + 21. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Garnitürleri hazırlamak/hazırlatmak, çorbaları hazırlamak/hazırlatmak, kahvaltılık yumurtaları hazırlamak/hazırlatmak, kahvaltı çeşitlerini hazırlamak ve sunmak, et ve et ürünlerini hazırlamak, su ürünlerini hazırlamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sebze ve meyve garnitürleri hazırlama
2Nişastalı garnitürleri hazırlama
3Berrak ve koyu kıvamlı çorbaları hazırlama
4Yerel ve özel çorbalar hazırlama
6Kahvaltılık yumurta hazırlama
7Kahvaltılık yiyecek içecek hazırlama
8Kırmızı etleri kullanıma hazırlama
9Kümes hayvanları, av hayvanları ve sakatatları kullanıma hazırlama
5Taze makarna hamuru hazırlama ve taze makarna yapma
10Su ürünlerini hazırlayıp pişirme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)14114
Kısa Sınavlar(hazırlık süresi dahil)248
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)14228
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 127 MUTFAK ÜRÜNLERİ 3 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu derste mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
İçerik Garnitürleri hazırlamak/hazırlatmak, çorbaları hazırlamak/hazırlatmak, kahvaltılık yumurtaları hazırlamak/hazırlatmak, kahvaltı çeşitlerini hazırlamak ve sunmak, et ve et ürünlerini hazırlamak, su ürünlerini hazırlamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek üretimi (Giriş)
2 Sebze garnitürleri hazırlama
3 Patates garnitürleri hazırlama
4 Patates garnitürleri hazırlama
5 Fond ve temel çorbalar, makarnalar
6 Yerel ve özel çorbaları hazırlama
7 Kahvaltılık yumurta hazırlama
8 Kahvaltılık yiyecek - içecek hazırlama
9 Kahvaltılık yiyecek - içecek hazırlama
10 Ara Sınav
11 Etlerin (Sığır, dana, koyun, kuzu, kümes hayvanları, av hayvanları ve sakatatların) kullanıma hazırlanması
12 Etlerin (Sığır, dana, koyun, kuzu, kümes hayvanları, av hayvanları ve sakatatların) kullanıma hazırlanması
13 Et yemekleri pişirme (sığır, dana, koyun, kuzu)
14 Balıkların kullanıma hazırlanması ve pişirilmesi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları