Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 107YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ 13 + 21. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
Ders İçeriği Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
2Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
3Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
4Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
5Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
6Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
7Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
8Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
9Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
10Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
11Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
12Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almak
13Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
14Memnuniyetini kontrol etmek Servisin akışının takip ve kontrolünü yapmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)188
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)14114
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)14228
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2SİNEM TÜRK ASLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 107 YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ 1 3 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNEM TÜRK ASLAN sturk@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
İçerik Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI
2 REZERVASYON VE KONUK KABULÜ
3 KONUK TİPLERİ VE DAVRANIŞLARI
4 OLAĞAN DIŞI DURUMLAR VE OLAYLAR
5 MENÜ SİPARİŞİ ALMA
6 KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER
7 MASA ÜSTÜ SERVİS TAKIMLARI
8 MASA ÖRTÜLERİ
9 PEÇETELER
10 ÖN HAZIRLIK
11 KUVER AÇMA
12 SERVİS ÇEŞİTLERİ
13 TAŞIMA VE BOŞ TOPLAMA
14 BULAŞIK YIKAMA VE ÇÖP ATIMI
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Servis Tekniği ve Yönetimi (Yrd. Doç. Dr. Yaşar Yılmaz)Türkçe
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği (Doç. Dr. Alptekin Sökmen)Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları