Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 246GÖSTERİ SERVİSİ - II4 + 14. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Öğrenci bu ders ile konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilecektir
Ders İçeriği FLAMBE YAPILACAK ORTAMI PLANLAMAK FLAMBE SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FLAMBE SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Personele flambe eğitimi vermek
2Menüdeki mevcut flambe yemeklerinin siparişlerinin alınmasını sağlamak
3Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak
4Menüdeki mevcut sıcak başlangıçların flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
5Menüdeki mevcut Et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
6Menüdeki mevcut Deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
7Menüdeki mevcut Kümes hayvanlarının flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
8Menüdeki mevcut Meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
9Flambe sonrası flambe arabası ve malzemelerinin mice en placesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
10Föndü yiyeceğinin siparişinin alınmasını sağlamak Föndü araç-gereçlerini hazırlatmak Föndü sipariş sonrası mutfağa bilgi vermek
11Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak Et föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek Deniz ürünleri föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
12Peynir föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
13Çikolata föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
14Föndü sonrası mıce en place malzemelerinin temizliğini yapmak/yaptırmak/takip etmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Ödevler4520
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)155
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)155
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)31030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2018-2019 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2017-2018 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2016-2017 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2015-2016 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 246 GÖSTERİ SERVİSİ - II 4 + 1 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %85
Amaç Öğrenci bu ders ile konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilecektir
İçerik FLAMBE YAPILACAK ORTAMI PLANLAMAK FLAMBE SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FLAMBE SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNE ÖN HAZIRLIK YAPILMASINI SAĞLAMAK FÖNDÜ SERVİSİNİN YAPILMASINI SAĞLAMAK
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Flambe yapımı, çikolata yapımı, ile teknik bilgilerin verilmesi
2 Pasta yapımı ile ilgili teknik bilgilerin verilmesi
3 Flambe çeşitlerinin öğretilmesi,malzeme hazırlanması, uygulama yapılması
4 Kalıp çikolata çeşitlerinin öğretilmesi , uygulama yapımı
5 Çikolata temperleme ve şekil çıkartma çalışmasını ve uygulama yapımı
6 Pandispanya ve çeşitlerinin yapımı
7 Desenli rulo pasta yapımı ve uygulama yapımı
8 Parfe ve çeşitlerinin yapımı
9 Makaron ve çeşitlerinin yapımı
10 Kremadan gül yapımı ve krema çeşitlerinden süsleme yapımı
11 Şeker hamurundan pasta yapımı
12 Şeker hamurundan insan modelleme çalışması ve değişik dekor çalışmalarının yapımı
13 Uygulama sınavı
14 Uygulama sınavı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları