Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 244ZİYAFET MUTFAGI3 + 14. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Ziyafet organizasyonu yapmak ,Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak ,Out side Catering faaliyetini yapmak ,Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ziyafet yemeklerinde Kullanılan malzemeleri öğrenme
2Ziyafet yemeklerinde menü hazırlama
3Ziyafet yemeklerini hazırlama
4Ziyafet yemeklerini hazırlama
5Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hale getirme
6Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hale getirme
7Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama
8Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama
9Uygun araç ve gereçleri hazırlayıp yemekleri sunuma hazırlama
10Uygun araç ve gereçleri hazırlayıp yemekleri sunuma hazırlama
11Açık büfe için kahvaltı büfesi hazırlama
12Açık büfe için kahvaltı büfesi hazırlama
13Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama
14Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Ödevler2510
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)31030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2018-2019 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2017-2018 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2016-2017 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2015-2016 Bahar1FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 244 ZİYAFET MUTFAGI 3 + 1 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
İçerik Ziyafet organizasyonu yapmak ,Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapmak ,Out side Catering faaliyetini yapmak ,Açık büfe yiyecekleri hazırlamak/hazırlatmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Ziyafetin Tanımı
2 Banket Organizasyonlarının Önemi
3 Ziyafet Menüsü Planlama
4 Menü Çeşitleri
5 Ziyafetlerde Masa Düzeni ve Oturma Planı
6 Ziyafetlerde Sofra Protokolü
7 Ziyafetlerde Ön Hazırlık Çalışmaları
8 Ziyafetlerde Uygulanan Servis Metotları
9 Büfe, Kokteyl ve Toplantı Organizasyonu
10 Büfe, Kokteyl ve Toplantı Organizasyonu
11 Büfeye Konulan Yiyecekler
12 Büfe Servisi
13 Büfe Servisi
14 Ziyafet Organizasyonlarında Satın Alma Süreci
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları