Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 240SOĞUK MUTFAK4 + 24. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı BU DERSTE SOĞUK MUTFAKTA YAPILAN YIYECEKLERI HAZIRLAYIP ILGILI BIRIMLERI YÖNETMESI AMAÇLANMAKTADIR
Ders İçeriği Salata ve salata sosları hazırlamak, Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak , Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak, Soğuk tabak ve dekor hazırlamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ön hazırlık yapmak
2Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak/ hazırlatmak
3Salataları hazırlamak/ hazırlatmak
4Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak
5Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak
6Ordövr çeşitlerini hazırlamak/ hazırlatmak
7Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak/ hazırlatmak
8Soğuk çorbaları hazırlamak/ hazırlatmak
9Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
10Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
11Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
12Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
13Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak
14Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Ödevler2510
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)10550
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2022-2023 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2021-2022 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2020-2021 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2019-2020 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2018-2019 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2017-2018 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2016-2017 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2015-2016 Bahar1FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 240 SOĞUK MUTFAK 4 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç BU DERSTE SOĞUK MUTFAKTA YAPILAN YIYECEKLERI HAZIRLAYIP ILGILI BIRIMLERI YÖNETMESI AMAÇLANMAKTADIR
İçerik Salata ve salata sosları hazırlamak, Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak , Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak, Soğuk tabak ve dekor hazırlamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Soğuk Mutfak Nedir?
2 Soğuk Soslar
3 Soğuk Çorbalar
4 Salatalar ve Salata Sosları
5 Mezeler, Ordövrler ve Antreler
6 Soğuk Sebze Yemekleri
7 Dolma ve Sarmalar
8 Ara Sınav
9 Açık Büfe
10 Sushi
11 Kürlenmiş ve Tütsülenmiş Etler
12 Peynirler ve Sandviçler
13 Çeşniler, Krakerler ve Turşular
14 Hijyen ve Sanitasyon Kuralları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları