Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 221YÖRESEL MUTFAKLAR4 + 23. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlamak yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Trakya mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Orta Anadolu Mutfağı
2Orta Anadolu Mutfağı Yemekleri
3Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı
4Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri
5Güneydoğu Anadolu Mutfağı
6Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri
7Akdeniz Mutfağı
8Akdeniz Mutfağı Yemekleri
9Ege Mutfağı
10Ege Mutfağı Yemekleri
11Karadeniz Bölgesi Mutfağı
12Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemekleri
13Trakya Mutfağı
14Trakya Mutfağı Yemekleri

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler144
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)7428
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 221 YÖRESEL MUTFAKLAR 4 + 2 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO A0104 TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu derste yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlamak yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır
İçerik Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Trakya mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İç Anadolu mutfağı tanıtımı özellikleri
2 Doğu Anadolu mutfağı tanıtımı ve özellikleri
3 Güneydoğu Anadolu mutfağı tanıtımı ve özellikleri
4 Akdeniz Bölgesi ve Ege bölgesi mutfağı tanıtımı ve özellikleri
5 Karadeniz mutfağı tanıtımı ve özellikleri
6 Marmara Bölgesi ve Trakya bölümü mutfağı tanıtımı ve özellikleri
7 Vize Sınavı
8 İç Anadolu Bölgesi yemekleri ve uygulaması
9 Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri ve uygulaması
10 Güneydoğu Anadolu Bölgesi yemekleri ve uygulaması
11 Karadeniz Bölgesi yemekleri ve uygulaması
12 Akdeniz Bölgesi yemekleri ve uygulaması
13 Ege Bölgesi yemekleri ve uygulaması
14 Marmara ve Trakya Bölgesi yemekleri ve uygulaması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı35Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması35Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları