Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 219PASTANE ÜRÜNLERİ4 + 23. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Basit hamur ile ürün ile hazırlamak/ hazırlatmak 2. Yağlı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 3. Mayalı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 4. Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 5. Kek/ pasta hazırlamak hazırlatmak 6. Kuru pasta hazırlamak/ hazırlatmak 7. Tatlı hazırlamak/ hazırlatmak 8. Tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak/ hazırlatmak 9. Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak/yaptırmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ön Hazırlıklar /Basit Hamur ile Börekler Hazırlama
2Basit Hamur ile Börekler Hazırlama
3Ön Hazırlıklar / Milföy Hamuru Hazırlama Milföy Hamuru ile Yapılan Ürünler
4Ön Hazırlıklar / Ekmek Çeşitleri Hazırlama
5Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri Pizza Çeşitlerini Hazırlama
6Ön Hazırlıklar / Pişmiş Hamurdan Ürün Hazırlanması
7Ön Hazırlıklar / Kek Çeşitleri Hazırlama
8Yaş Pasta Hazırlama
9Ön Hazırlıklar / Kuru Pasta Hamurlarından Ürünler Hazırlamak
10Sütlü Tatlılar Meyve Tatlıları
11Özel Türk Tatlıları (Helva, Aşure vb.) Hazırlama
12Dondurma ve Sorbe Çeşitleri Uluslararası Mutfaklardan Tatlı Çeşitleri
13Ön Hazırlıklar Tart, Tartölet, Pay ve Kiş Hazırlama
14Ön Hazırlıklar Şekerleme ile Süsleme Çikolata ile Süsleme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Ödevler4416
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)10440
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 219 PASTANE ÜRÜNLERİ 4 + 2 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO A0104 TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
İçerik Basit hamur ile ürün ile hazırlamak/ hazırlatmak 2. Yağlı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 3. Mayalı hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 4. Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak/ hazırlatmak 5. Kek/ pasta hazırlamak hazırlatmak 6. Kuru pasta hazırlamak/ hazırlatmak 7. Tatlı hazırlamak/ hazırlatmak 8. Tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak/ hazırlatmak 9. Şeker ve çikolata süslemeleri yapmak/yaptırmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 PİŞİRİLEREK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
2 PİŞİRİLEREK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
3 ÖZLEŞTİRİLEREK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
4 ÖZLEŞTİRİLEREK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
5 ÇIRPILARAK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
6 ÇIRPILARAK YAPILAN HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
7 KIYILARAK YAPILAN HAMURLAR
8 ARA SINAV
9 KIYILARAK YAPILAN HAMURLAR
10 MAYALI HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
11 MAYALI HAMURLARDAN ÜRÜNLER HAZIRLAMA
12 SÜTLÜ TATLILAR
13 BAKLAVALAR
14 TAHIL TATLILARI
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları