Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 128PİŞİRME YÖNTEMLERİ - II5 + 22. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır
Ders İçeriği Grill (Izgara) pişen yemekleri hazırlamak, Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlamak/hazırlatmak, Ürünleri yağda pişirme işlemini yapmak /yaptırmak, Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlamak/hazıtrlamak, Braising pişen et yemeklerini hazırlamak/hazırlatmak, Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlamak/hazırlatmak, Gratinating pişen ürünleri hazırlamak/hazırlatmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ön Hazırlıklar
2Izgara Et Yemeklerini Pişirme
3Izgara Et Yemeklerini Pişirme
4Ön Hazırlıklar
5Yiyecekleri Steaming(Buharda)Pişirme
6Ön hazırlıklar Sauting (az yağda pişen ) pişen ürünle
7Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler
8Deep fat frying (derin yağ- bol yağ) pişen ürünler
9Yiyecekleri Poaching (80-90 Derecede Isınmış Suda Pişirme) Pişirme
10Ön Hazırlıklar
11Yiyecekleri Braising Pişirme
12Ön Hazırlıklar
13Etleri füme pişirilecek ürünler
14Yiyecekleri Gratinating Pişirme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14798
Ödevler224
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)177
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)10440
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2018-2019 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2017-2018 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2016-2017 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2015-2016 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 128 PİŞİRME YÖNTEMLERİ - II 5 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %85
Amaç Bu derste uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır
İçerik Grill (Izgara) pişen yemekleri hazırlamak, Steaming (Buharda) pişen yemekleri hazırlamak/hazırlatmak, Ürünleri yağda pişirme işlemini yapmak /yaptırmak, Poaching (80-90 derecede ısınmış suda pişirme) yemekleri hazırlamak/hazıtrlamak, Braising pişen et yemeklerini hazırlamak/hazırlatmak, Füme( dumanda) pişen yemekleri hazırlamak/hazırlatmak, Gratinating pişen ürünleri hazırlamak/hazırlatmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Pişirme yöntemleri bilme.
2 Pişirme yöntemleri bilme.
3 Izgara Et Yemeklerini Pişirme ve soslarını yapabilme
4 Izgara Et Yemeklerini Pişirme ve soslarını yapabilme
5 Yiyecekleri Steaming(Buharda)Pişirme ve soslarını yapabilme
6 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler
7 Deep fat frying (derin yağ- bol yağ) pişen ürünler
8 Yiyecekleri Poaching (80-90 Derecede Isınmış Suda Pişirme) Pişirme
9 Yiyecekleri Braising Pişirme
10 Yiyecekleri Gratinating Pişirme
11 Yiyecekleri Stewing (Kendi Suyunda Pişirme) olarak Pişirme
12 Yiyecekleri Boiling (Bol Suda Pişirme)olarak Pişirme
13 Uygulama sınavı
14 Uygulama sınavı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları