Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 130YİYECEK İCECEK SERVİSİ - II4 + 12. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
Ders İçeriği Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
2Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
3Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
4Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
5Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
6Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
7Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
8Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
9Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek
10Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmekKonuk hakkında bilgi almak
11Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almak Konuğu karşılamak
12Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
13Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
14Memnuniyetini kontrol etmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Ödevler21122
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)155
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)155
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)21428
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2018-2019 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2017-2018 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2016-2017 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2016-2017 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2015-2016 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 130 YİYECEK İCECEK SERVİSİ - II 4 + 1 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. SİNEM TÜRK ASLAN sturk@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliği kazandıracaktır
İçerik Uluslar arası servis metotlarını uygulamak ,Kahvaltı servisi yapmak/yaptırtmak ,Sosları servise hazırlatmak ,Yemek gruplarının servisini yaptırtmak ,Vip konuklarla ilgilenme
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mutfakta Hijyen Uygulamaları
2 Temel Mutfak Bilgileri
3 Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi
4 Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin servisi
5 Ara Sıcakların Servisi- Makarnaların servisi
6 Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi
7 Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi
8 Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi
9 Ana Yemeklerin Servisi- Deniz ürünleri yemeklerinin servisi
10 Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi
11 Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil Yemeklerinin Servisi
12 Tatlıların servisi-Fondü servisi
13 Meyvelerin Servisi
14 İçecek Servisi
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı40Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması40Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları