Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 104MENÜ PLANLAMA2 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste genel menü ve özel menülerin planlanması yeterliliği kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Menü planlama hazırlıkları yapmak ,Menü planlamak ,Diyet menüsü hazırlamak ,Özel durumlara uygun menü planlamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Menü
2Standart yemek reçetesi
3Ürün Maliyeti Çıkarma
4Tabldot mönü planlama
5Ala carte mönü planlanma
6Ziyafet menüleri
7Mönü kartı
8Kalp damar hastaları için menü
9Sindirim sistemi hastalıklarında için menü
10Diyabet hastalığında uyulacak menü
11Sporcu menüsü
12Çocuk ve genç menüsü
13Yaşlılar için menü planlama
14Vejeteryan menüsü

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
ÖK 014            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler616
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)6318
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2022-2023 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2021-2022 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2020-2021 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2019-2020 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2018-2019 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2017-2018 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2016-2017 Bahar1FİGEN YÜCE
Detay 2015-2016 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2014-2015 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN
Detay 2013-2014 Bahar1SİNEM TÜRK ASLAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 104 MENÜ PLANLAMA 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu derste genel menü ve özel menülerin planlanması yeterliliği kazandırmak amaçlanmaktadır.
İçerik Menü planlama hazırlıkları yapmak ,Menü planlamak ,Diyet menüsü hazırlamak ,Özel durumlara uygun menü planlamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Yiyecek-İçecek Endüstrisi ve Menü Kavramı
2 Menü Planlama ve Geliştirme
3 Menü ve Tüketici
4 Menü ve Yiyecek-İçecek
5 Menü ve Fiyatlandırma
6 Menü ve Tutundurma
7 Menü ve Servis
8 Ara Sınav
9 Menü ve Beslenme
10 Menü ve Beslenme
11 Menü ve Maliyet
12 Menü Tasarımı
13 Menü Analizi (Menü Mühendisliği)
14 Menü Yönetiminde Güncel Konular
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları