Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 239MUTFAK ÇEŞİTLERİ2 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dünya mutfaklarının özelliklerini öğretmek
Ders İçeriği Dünya mutfaklarını ve Türkiye'deki yöresel mutfak özelliklerini öğretmek.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 Fransız Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 2 Çin Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 3 Orta Asya'dan günümüze Türk Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 4 Avrupa Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 5 Asya Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 6 Afrika Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 7 Avusturalya Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü 8 Amerikan Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler428
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)4520
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ
Detay 2018-2019 Bahar1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 239 MUTFAK ÇEŞİTLERİ 2 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %85
Amaç Dünya mutfaklarının özelliklerini öğretmek
İçerik Dünya mutfaklarını ve Türkiye'deki yöresel mutfak özelliklerini öğretmek.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mutfak çeşitlerini bilme ve öğrenme
2 Gastoromi tarihi
3 Gastoromi tarihi
4 Yemek kültürü ve yeni akımlar
5 Yemek kültürü ve yeni akımlar
6 Fransa Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
7 Meksika Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
8 Rus Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
9 italyan Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
10 Çin Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
11 Japonya Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
12 Fransız Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
13 İspanyol ve portekiz Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
14 Hint Mutfağının özellikleri ve yemek kültürü
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları