Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 220MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolleri, depo kontrollerini yapma ve besinleri saklama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolünü yapmak, Depo kontrolleri yapmak, Yiyecekleri depolamak, Besinleri işleyerek saklamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü Besin hazırlama ve pişirmede hijyen 2 Yemeklerden numune alma Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme 3 Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri 4 Depoların fiziki özelliklerini planlaması Depoların ısı kontrolleri 5 İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması 6 İşlenmemiş yiyecekleri depolaması 7 Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması Donmuş gıdaların depolanması
28 Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Tuzlanarak Saklanması 9 Besinlerin Baharatla Saklanması 10 Besinlerin Şekerle Saklanması 11 Besinlerin Kurutularak Saklanması 12 Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması 13 Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması 14 Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler4416
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)155
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)155
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)2510
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1AYTEN DEMİREL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 220 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 2 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. AYTEN DEMİREL ademirel@pau.edu.tr TMYO B0004 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu derste mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolleri, depo kontrollerini yapma ve besinleri saklama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrolünü yapmak, Depo kontrolleri yapmak, Yiyecekleri depolamak, Besinleri işleyerek saklamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 kalite ve kalite ile ilgili kavramlar
2 toplam kalite yönetimi
3 kalite çemberi
4 kalite çemberi
5 gıda kaynaklı hastalılar
6 gıda kaynaklı hastalılar
7 kritik kontrol noktaları
8 ara sınav
9 kritik kontrol noktaları
10 kalite yönetim sistemleri
11 mutfak ortamında temizlik ve hijyenin önemi
12 mutfak ortamında temizlik ve hijyenin önemi
13 ürünleri hazırlamada hiyen ve sanitasyon kuralları
14 hazır yemek tesis ve organizasyonu
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları