Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 133MUTFAK ORGANİZASYONU2 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste personel ihtiyacını belirleyerek, iş organizasyonu yapma, mutfak operasyonu ve bulaşıkhaneyi yönetme yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Personel ihtiyacını belirlemek, Mutfak operasyonu yönetmek ,iş organizasyonu yapmak, Bulaşıkhane yönetmek, Atıkları yönetmek
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 İş gören ihtiyacını belirleme İşletmenin personel ihtiyacı 2 İş görüşmeleri Ekstra personel alımı 3 Mutfakta yapılacak işleri planlama 4 Çalışanların iş paylaşımını yapma 5 Toplantı Diğer departmanlar ile iletişim 6 İş ve zaman etüdü Mutfak operasyonları 7 Mutfak operasyonlarında personele kalite yönetim sürecinde rehberlik etme 8 Mutfak personelin görev tanımlarını yapma Personel performansını değerlendirme 9 Bulaşıkhane organizasyonu
210 Yiyecek-İçecek üretim ve servisinde araç gereçlerin kontrolü 11 Atık ayrıştırma sistemleri

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler2510
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)3618
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları