Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 227HİJYEN VE SANİTASYON2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Kişisel hijyeni sağlamak, İşletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
11 Kişisel Hijyen 2 Kişisel Temizlik Kuralları 3 Kişisel Temizlik Kuralları İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları 4 İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları 5 Periyodik Sağlık Kontrolleri 6 İşletme Giriş ve Çıkışları 7 Temizlik Malzemeleri 8 Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler4416
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)4312
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2018-2019 Güz1RÜVEYDA BAĞBOZAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ASC 227 HİJYEN VE SANİTASYON 2 + 0 1 Türkçe 2018-2019 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. RÜVEYDA BAĞBOZAN rbagbozan@pau.edu.tr TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Kişisel hijyeni sağlamak, İşletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda Güvenliği ile ilgili kavramlar
2 Hijyen
3 Sanitasyon
4 Hijyen ve Sanitasyon Kuralları
5 Gıda kaynaklı hastalıklar
6 Kritik kontrol noktaları
7 ISO 22000 GGYS ile İlgili Terimler
8 Potansiyel tehlikeli besinler
9 Isıl işlem görmüş besinler
10 Çalışma alanlarında temizlik ve hijyenin önemi
11 Mutfak ortamında uyulması gereken hijyen sanitasyon ilkeleri
12 Ürünlerin Hazırlanmasında Hijyen ve Sanitasyon Kuralları
13 Ürünlerin Hazırlanmasında Hijyen ve Sanitasyon Kuralları
14 Ürünlerin kalite kontrolü
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları