Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TARB 102TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ - II2 + 12. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere kültürü yapılan ve ülkemiz için ticari ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanıtımı, botanik özellikleri, iklim koşulları, üretim ve tüketim yolları, hasat ve kurutma ile birlikte ihracatı yapılan ülkeler ve ihracat durumları öğretilecektir.
Ders İçeriği Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin kültüre alınma tarihçesi Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin toplanması ve kurutulması Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin sterilizasyonu ve ambalajlanması Kültüre alınan bitkilerin sistematiği Kekik yetiştiriciliği Kimyon, Kenevir, Haşhaş yetiştiriciliği Nane, Lavanta, Oğul otu yetiştiriciliği Gül yetiştiriciliği Çay yetiştiriciliği Tütün yetiştiriciliği Anason, Ban otu yetiştiriciliği Kapari, Safran yetiştiriciliği
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İhracatı yapılan türlerin neler olduğunu öğrenecek
2Ülkemizde kültüre alınan tıbbi ve aromatik bitkileri öğrenecek.
3Kültür bitkilerinin yetiştirilmesi için gerekli şartların neler olduğunu öğrenecek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22PY 23
ÖK 001                       
ÖK 002                       
ÖK 003                       
Ara Toplam                       
Katkı00000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1BETÜL PAK
Detay 2022-2023 Bahar1BETÜL PAK
Detay 2021-2022 Bahar1BETÜL PAK
Detay 2021-2022 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2020-2021 Bahar1ÇAĞRI ÇAĞIRGAN
Detay 2019-2020 Bahar1BETÜL PAK
Detay 2018-2019 Bahar1BETÜL PAK
Detay 2017-2018 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2016-2017 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2015-2016 Bahar1AHMET ERMİŞ
Detay 2014-2015 Bahar1LEVENT KIRCA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TARB 102 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRME TEKNİKLERİ - II 2 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BETÜL PAK bpak@pau.edu.tr TMYO A0104 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu dersin amacı öğrencilere kültürü yapılan ve ülkemiz için ticari ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanıtımı, botanik özellikleri, iklim koşulları, üretim ve tüketim yolları, hasat ve kurutma ile birlikte ihracatı yapılan ülkeler ve ihracat durumları öğretilecektir.
İçerik Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin kültüre alınma tarihçesi Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin toplanması ve kurutulması Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin sterilizasyonu ve ambalajlanması Kültüre alınan bitkilerin sistematiği Kekik yetiştiriciliği Kimyon, Kenevir, Haşhaş yetiştiriciliği Nane, Lavanta, Oğul otu yetiştiriciliği Gül yetiştiriciliği Çay yetiştiriciliği Tütün yetiştiriciliği Anason, Ban otu yetiştiriciliği Kapari, Safran yetiştiriciliği
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin kültüre alınma tarihçesi
2 Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri
3 Tıbbi ve Aromatik bitkilerin iklim ve toprak istekleri
4 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin toplanması ve kurutulması
5 Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin sterilizasyonu ve ambalajlanması
6 Kültüre alınan bitkilerin sistematiği
7 Kekik yetiştiriciliği
8 Kimyon, Kenevir, Haşhaş yetiştiriciliği
9 Nane, Lavanta, Oğul otu yetiştiriciliği
10 Gül yetiştiriciliği
11 Tütün yetiştiriciliği
12 Çay yetiştiriciliği
13 Anason, Ban otu yetiştiriciliği
14 Kapari, Safran yetiştiriciliği
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
"Biyokimya", Leyla Kalaycıoğlu, Behiç Serpek, Mehmet Nizamlıoğlu, Nuri Başpınar, Ali Muhtar Tiftik, Nobel Yayınları , 2006.Türkçe
H. W. Heldt, Plant Biochemistry, Academic Press Inc. 3rd ed., 2004.Türkçe
B. Buchanan, W. Gruissem; R. Jones, Biochemistry and Molecular Biology of Plants, ASPP, 2000.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları