Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ORGT 228ILIMAN İKLİM MEYVE TÜRLERİ - II2 + 24. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin ılıman iklim meyve türleri içine giren sert çekirdekli (şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne) ve incir, nar ve çilek gibi meyve türlerinin morfolojik ve fizyolojik karakterlerini, ekolojik isteklerini, üreme biyolojisi ve üretim tekniklerini tanıyarak, bu meyve türlerinin yetiştiriciliği ile ilgili projeleri yapılabilmesini, araştırma ve ıslah ile yeni çeşitlerin ve üretim yöntemlerinin ortaya çıkarılmasını, yeni tekniklerle daha verimli tesislerin kurulmasını sağlayabilmesini, bu meyve türleri ile ilgili girdilerin neler olabileceğini ve karlı üretim sağlayabilme yöntemlerini uygulamayabilmesini sağlamaktır.
Ders İçeriği Sert çekirdekli meyvelerden şeftali, nektarin, kayısı, erik, kiraz-vişne ile ncir, nar ve çileğin morfolojik, biyolojik özellikleri ile yetiştirme teknikleri incelenmektedir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sert çekirdekli ve incir, nar, çilek gibi diğer bazı meyvelerin morfolojik ve fizyolojik özellikleri ile ekolojik isteklerini tanıyabilme,
2Bu meyve türlerinin üreme biyolojilerini ve verimlilik özelliklerini tanıyabilme,
3Bu meyve türlerini üretebilme,
4Bu meyve türlerinde yeni çeşitlerin elde edilmesini planlayabilme ve uygulayabilme,
5Üstün verim ve kalitede ürün alınabilecek bahçelerin projelendirilmesi ve bunları uygulayabilme,
6Kurulmuş olan bahçeleri yönetebilme
7Elde edilen ürünlerin sağlıklı şekilde tüketiciye sunulmasını sağlayabilme
8Bu bilgileri üretici ve tüketiciye aktarabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20PY 21PY 22
ÖK 001                      
ÖK 002                      
ÖK 003                      
ÖK 004                      
ÖK 005                      
ÖK 006                      
ÖK 007                      
ÖK 008                      
Ara Toplam                      
Katkı0000000000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler339
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)177
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)166
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1RÜVEYDA BAĞBOZAN
Detay 2022-2023 Bahar1RÜVEYDA BAĞBOZAN
Detay 2021-2022 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2020-2021 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2019-2020 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2018-2019 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2017-2018 Bahar1LEVENT KIRCA
Detay 2016-2017 Bahar1LEVENT KIRCA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ORGT 228 ILIMAN İKLİM MEYVE TÜRLERİ - II 2 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. RÜVEYDA BAĞBOZAN rbagbozan@pau.edu.tr TMYO B0102 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu dersin amacı, öğrencilerin ılıman iklim meyve türleri içine giren sert çekirdekli (şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne) ve incir, nar ve çilek gibi meyve türlerinin morfolojik ve fizyolojik karakterlerini, ekolojik isteklerini, üreme biyolojisi ve üretim tekniklerini tanıyarak, bu meyve türlerinin yetiştiriciliği ile ilgili projeleri yapılabilmesini, araştırma ve ıslah ile yeni çeşitlerin ve üretim yöntemlerinin ortaya çıkarılmasını, yeni tekniklerle daha verimli tesislerin kurulmasını sağlayabilmesini, bu meyve türleri ile ilgili girdilerin neler olabileceğini ve karlı üretim sağlayabilme yöntemlerini uygulamayabilmesini sağlamaktır.
İçerik Sert çekirdekli meyvelerden şeftali, nektarin, kayısı, erik, kiraz-vişne ile ncir, nar ve çileğin morfolojik, biyolojik özellikleri ile yetiştirme teknikleri incelenmektedir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kiraz
2 Kiraz
3 Şeftali
4 Şeftali
5 Nektarin
6 Erik
7 Erik
8 Ceviz
9 Ceviz
10 Badem
11 Badem
12 Antep fıstığı
13 Antep fıstığı
14 Fındık
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları