Hafta | Konular |
1 |
1. FİDE YETİŞTİRME TEKNİĞİ
1.1. Fide Üretiminin Önemi
1.2. Fide Yetiştirme Ortamları ve Özellikleri
1.2.1. Organik ortamlar
1.2.2. İnorganik ortamlar
1.2.3. Sentetik ortamlar
1.2.4. Yetiştirme ortamı hazırlığı
1.2.5. Ortam karışımları
1.2.6. Ortamları sterilizasyonu
|
2 |
1.3. Topraklı Tarıma Yönelik Fide Yetiştirme Teknikleri
1.3.1. Yastıklar
1.3.2. Masura ve tavalar
1.3.3. Saksı sistemleri
1.3.4. Çok gözlü tepsiler
|
3 |
1.4. Topraksız Tarıma Yönelik Fide Yetiştirme Teknikleri
1.4.1. Fide üretim işletmelerinin tesisi
1.4.2. Aşılı fide uygulamaları
1.4.3. Doku kültürüyle fide üretimi
1.4.4. BGD uygulamaları
1.4.5. Şaşırtma ve dikim
|
4 |
1.5. Ülkemizde Sebze Fidesi Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Yolları
|
5 |
2. FİDAN ÜRETİM TEKNİĞİ
2.1. Fidan Üretiminde Kaynak Bitki (Klon) Seleksiyonunun Önemi
2.2. Ülkemizde Fidan Üretim Organizasyonu
2.3. Fidan Üretiminde Sertifikasyon
|
6 |
2.4. Fidan Üretiminde Doku Kültüründen Yararlanılması
2.5. Fidan Üretim İşletmelerinin Tesisi
2.6. Fidan Üretim Yapıları, Ortamları ve Kapları
|
7 |
3. ASMA FİDANI ÜRETİMİ
3.1. Anaç Kullanımı
3.2. Aşılı Asma Fidanı Üretimi
3.2.1. Açık köklü fidan üretimi
3.2.2. Kaplı fidan üretimi
|
8 |
3.3. Aşısız Asma Fidanı Üretimi
3.3.1. Amerikan asma fidanı üretimi
3.3.2. Yerli asma fidanı üretimi
3.4. Ülkemizde Asma Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri
|
9 |
4.MEYVE FİDANI ÜRETİMİ
4.1. Anaç Kullanımı ve Aşı Uyuşmazlığı
4.1.1. Çöğür (tohum) anaçları
4.1.2. Klon anaçları
|
10 |
4.2. Aşılı Meyve Fidanı Üretimi
4.2.1. Çöğür anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi
4.2.2. Klon anaçları üzerine aşılı meyve fidanı üretimi
|
11 |
4.3. Aşısız Meyve Fidanı Üretimi
4.3.1. Çeliklerin doğrudan köklendirilmesi
4.3.2. Daldırma
4.3.3. Dip sürgünü vb yöntemler
|
12 |
4.4. Kaplı Meyve Fidanı Üretimi
4.4.1. Aşısız kaplı fidan üretimi
4.4.2. Aşılı kaplı fidan üretimi
|
13 |
4.5. Ülkemizde Meyve Fidanı Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri
|
14 |
Genel Tekrar
|