Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LVS 108MİKROBİYOLOJİ3 + 11. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Mikroorganizmaların genel özellikleri, mikroorganizmalarda beslenme ve gelişme koşulları, mikroorganizmalarda çoğalma ve gelişmenin kontrol altına alınması, mikrobiyal metabolizma, mikroorganizmalarda çeşitlilik gibi konularda bilgi vermeyi amaçlar.
Ders İçeriği prokaryotik ve ökaryotik mikroorganizmalar, Bakteriyel gruplar, Mikroorganizmalardan kaynaklı hastalıklar, Bakteriyolojik analizler ve testler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mikrobiyoloji bilim dalı ile ilgili temel kavramları açıklar. Mikrobiyolojinin temel kurallarını tanımlar. Mikrobiyolojinin öğeleri olan prokaryotik ve ökaryotik mikroorganizmalar ile viruslar hakkında bilgi kazanır. Mikroorganizmaların insanlar ve hayvanlar arasındaki ilişkileri belirler. Mikroorganizmaların canlılar üzerine etkilerini tanımlar. Bakteriyel gruplara örnekler verir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0015525522545    
Ara Toplam5525522545    
Katkı55255225450000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)177
Laboratuar14114
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1ÖMER BARIŞ İNCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LVS 108 MİKROBİYOLOJİ 3 + 1 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
ACMYO A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Mikroorganizmaların genel özellikleri, mikroorganizmalarda beslenme ve gelişme koşulları, mikroorganizmalarda çoğalma ve gelişmenin kontrol altına alınması, mikrobiyal metabolizma, mikroorganizmalarda çeşitlilik gibi konularda bilgi vermeyi amaçlar.
İçerik prokaryotik ve ökaryotik mikroorganizmalar, Bakteriyel gruplar, Mikroorganizmalardan kaynaklı hastalıklar, Bakteriyolojik analizler ve testler.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Önemli bakteri ve viral ajanların Taksonomisi
2 Mikroorganizmaların bulaşma şekilleri, Viruslar
3 Bakterilerde ve viruslarda genetik yapı, bakteriyofaj
4 Laboratuvar ve temel uygulamalar
5 Bakteriyel/viral hastalıkların teşhisi
6 İnfeksiyonların epidemiyolojisi
7 İnfeksiyonların epidemiyolojisi
8 Önemli Bakteriyel/viral Hastalıklar
9 Önemli Bakteriyel/viral Hastalıklar
10 Önemli Bakteriyel/viral Hastalıklar
11 Önemli Bakteriyel/viral Hastalıklar
12 Önemli Bakteriyel/viral Hastalıklar
13 Zoonozlar
14 Aşılar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları