Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LVS 225ZOOTEKNİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Hayvan ırkları, morfolojik ve fizyolojik özellikleri, dölverimi, çevreye uyum ve hayvan refahı, hayvan yetiştiriciliği ilkelerini öğrencilere öğretmektir.
Ders İçeriği Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları yetiştiriciliği ve ırklarının genel özellikleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Dünya ve Türkiye hayvancılığının güncel konuları hakkında bilgi sahibi olabilecek.
2Hayvan yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olabilecek.
3Hayvan ırklarını ve ırk özelliklerini açıklayabilecek.
4Hayvanların verim özelliklerini öğrenebilecek.
5Hayvan barınakları hakkında temel bilgileri açıklayabilecek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00155 5   535    
ÖK 00255 5   535    
ÖK 00355 5   535    
ÖK 00455 5   535    
ÖK 00555 5   535    
Ara Toplam2525 25   251525    
Katkı55050005350000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)144
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1DOĞAN SÖZBİLEN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LVS 225 ZOOTEKNİ 2 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. DOĞAN SÖZBİLEN dsozbilen@pau.edu.tr ACMYO A0209 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Hayvan ırkları, morfolojik ve fizyolojik özellikleri, dölverimi, çevreye uyum ve hayvan refahı, hayvan yetiştiriciliği ilkelerini öğrencilere öğretmektir.
İçerik Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları yetiştiriciliği ve ırklarının genel özellikleri.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış
2 Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış
3 Başlıca Yetiştiricilik Tanımları
4 Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri - ÜREME, DÖL VERİMİ VE DÖL VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
5 Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri -
6 Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri - LAKTASYON, SÜT VERİMİ VE SÜT VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
7 Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri - BÜYÜME, ET VERİMİ VE ET VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
8 Hayvanlarda Verimler ve Verim Özellikleri - YUMURTA VERİMİ VE YUMURTA VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
9 Çevre ve Hastalıklara Direnç
10 Yetiştirme Metotları
11 Yetiştirme Metotları
12 Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları
13 Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları
14 Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları Türkiye Hayvancılığının Geleceği
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Zootekni - Anadolu Üniversitesi Açıköğretim YayınlarıTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları