Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
IELS 229ÖRÜCÜLÜK1 + 21. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Ders ile öğrencinin tekniğe uygun bitkisel örücülük, şiş örücülüğü, tığ örücülüğü ve makrame örücülüğü yapması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Bitkisel örücülük yapmak, Şiş örücülüğü yapmak, Tığ örücülüğü yapmak, Makrame örücülüğü yapmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bitkisel örücülük yapmak
2Şiş örücülüğü yapmak
3Tığ örücülüğü yapmak
4Makrame örücülüğü yapmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0015             
ÖK 0025 5           
ÖK 0035 5           
ÖK 0045             
Ara Toplam20 10           
Katkı50300000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1HABİBE KAHVECİOĞLU SARI
Detay 2023-2024 Güz2HABİBE KAHVECİOĞLU SARI
Detay 2023-2024 Güz3HABİBE KAHVECİOĞLU SARI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
IELS 229 ÖRÜCÜLÜK 1 + 2 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HABİBE KAHVECİOĞLU SARI hkahveci@pau.edu.tr DTMYO B0108-01 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Ders ile öğrencinin tekniğe uygun bitkisel örücülük, şiş örücülüğü, tığ örücülüğü ve makrame örücülüğü yapması amaçlanmaktadır.
İçerik Bitkisel örücülük yapmak, Şiş örücülüğü yapmak, Tığ örücülüğü yapmak, Makrame örücülüğü yapmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Makramenin tanımı, tarihçesi ve kullanılan araç- gereçler,
2 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması,
3 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması,
4 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması,
5 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması,
6 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması,
7 Makramede kullanılan düğüm tekniklerini kullanarak ürün hazırlama,
8 Bitkisel Örücülük tanımı, tarihçesi ve kullanılan araç-gereçler,
9 Bitkisel örücülükte kullanılan tekniklerin uygulanması
10 Bitkisel örücülükte kullanılan tekniklerin uygulanması
11 Bitkisel örücülükte kullanılan tekniklerin uygulanması
12 Bitkisel örücülükte kullanılan tekniklerin uygulanması
13 Bitkisel örücülükte kullanılan teknikleri kullanarak ürün hazırlanması
14 Bitkisel örücülükte kullanılan teknikleri kullanarak ürün hazırlanması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Ayten Atay, 1987, Örücülük, Milli Eğitim Basımevi, İstanbul Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları