Hafta | Konular |
1 |
İşletme ve yönetimin temel kavramları, amaçları ve çevre ile ilişkileri.
|
2 |
İşletmelerin sınıflandırılması.
|
3 |
İşletmelerin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi.
|
4 |
İşletme fonksiyonları ve yönetim kavramı.
|
5 |
İşletmelerde planlama ve koordinasyon.
|
6 |
Üretim planlaması, stok kontrolü, üretim denetimi, kalite kontrolü ve toplam kalite yönetimi.
|
7 |
Pazarlama yönetimi fonksiyonları ve pazarlama araştırması.
|
8 |
Finansmanın tanımı, önemi ve işletmeler için gerekli finansman kaynakları.
|
9 |
ARASINAV
|
10 |
Personel yönetimi, işgören seçimi ve eğitimi, başarı değerlendirmesi ve ücret yönetimi.
|
11 |
Halkla ilişkiler, halkla ilişkilerde etkili iletişim ve hedef kitle.
|
12 |
Muhasebe fonksiyonunun amaçları ve muhasebe çeşitleri.
|
13 |
Araştırma ve geliştirme türleri, işletmelerdeki araştırma geliştirme çalışmalarının nedenleri.
|
14 |
İşletme yönetiminde karar verme şekilleri.
|