Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
HLT 103İŞLETME YÖNETİMİ-13 + 01. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin amacı öğrencilerin işletmeciliğin genel ilkeleriyle ve işlevleriyle tanışmasını sağlamaktır.
Ders İçeriği İşletmenin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri , İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklüğü ve Kapasitesi, İşletme Fonksiyonları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1İşletmecilikle ilgili temel kavramları, amaçları, performans ölçütlerini ve çevresini kavrayabilme
2İşletme büyüklük kriterlerini açıklayabilme
3İşletmelerin kuruluşu, fizibilite çalışmaları ve türlerini öğrenme
4Yönetim ile ilgili kavramları tanımlayabilme, yönetim kademeleri ve becerileri ile temel yönetim fonksiyonlarını açıklayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08
ÖK 00143      
ÖK 0023  3    
ÖK 0035545   3
ÖK 004544 4   
Ara Toplam1712884  3
Katkı43221001

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1ALPEREN ALBAYRAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
HLT 103 İŞLETME YÖNETİMİ-1 3 + 0 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. ALPEREN ALBAYRAK aalbayrak@pau.edu.tr BEMYO E0008 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Dersin amacı öğrencilerin işletmeciliğin genel ilkeleriyle ve işlevleriyle tanışmasını sağlamaktır.
İçerik İşletmenin Temel Kavramları, Amaçları ve Çevre ile İlişkileri , İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Büyüklüğü ve Kapasitesi, İşletme Fonksiyonları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 İşletmecilikte Temel Kavramlar
2 İşletme Amaçları ve Performans Ölçütleri
3 İşletmenin Çevresi
4 İşletmelerin Kuruluşu ve Fizibilite Çalışmaları
5 İşletmelerin Sınıflandırılması
6 Yönetim ile ilgili kavramlar
7 Yönetimin fonksiyonları
8 Planlama, Örgütleme, Yöneltme, Eşgüdüm ve Denetim
9 Üretim kavramı, türleri ve özellikleri Üretim Yönetimi Sistemleri
10 Pazarlama kavramı, Pazarlama Bilgi Sistemi ve Pazarlama Araştırması
11 Pazarlama Yönetimi ve Fonksiyonları
12 Finansman
13 İnsan Kaynakları
14 Halkla İlişkiler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Erda Ünsalan, Temel İşletmecilik BilgileriTürkçe
İsmet Mucuk, Temel İşletme BilgileriTürkçe
Erdal Ünsalan, Temel İşletmecilik BilgileriTürkçe
İsmet Mucuk, Temel İşletme BilgileriTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları