GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Genel Bilgiler

Gıda Mühendisliği Bölümü, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 04.07.1994 tarihinde kurulmuştur ve lisans seviyesinde eğitim-öğretime 1995 yılında başlanmıştır. Bölümde Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere iki Anabilim Dalı mevcuttur. Anabilim dallarında Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kalite Kontrolü, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri, Süt Teknolojisi, Et Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Meyve-Sebze Teknolojisi, Yağ Teknolojisi ve Biyoteknoloji adı altında bilim dalları bulunmaktadır. Bölümde ikili öğretim yapılmaktadır.


Amaçlar

Gıda Mühendisliği eğitiminin amacı: Öğrencilere mesleki gelişimleri için temel bilgileri vererek; mesleğini etik değerler çerçevesinde icra edebilecek yetenekte, her türlü teknik ve akademik çalışmayı yapabilen, yaşam boyu öğrenmenin ve mesleki gelişimin gerekliliğini benimsemiş çağdaş mühendisler yetiştirmektir.


Programlar
İletişim
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIProf. Dr. YAHYA TÜLEK+90 258 296 3105 ytulek@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDoç. Dr. FATMA IŞIK+90 258 296 3111 fisik@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDoç. Dr. HAKAN KARACA+90 258 296 3085 hkaraca@pau.edu.tr